hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan SWIFT'e geri dönme talebi

    Rusyadan SWIFTe geri dönme talebi
    expand

    Rusya, tahıl ihracatı için SWIFT'in yeniden bağlanmasını istiyor. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin, tarımsal ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için adımın gerekliliğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin yaptığı açıklamada, Rusya'nın ana tarım kredi kuruluşu Rosselkhozbank'ın tahıl ve gübre ihracatını serbest bırakmak için SWIFT finans ağına yeniden bağlanmasını istediğini söyledi.

    Vershinin, “Bunu ilk kez tartışmıyoruz çünkü benim açımdan tarımsal işlemlerin çoğunu sağlayan Rosselkhozbank'ın yeniden bağlanması kilit bir konu... Bu konu hayati önem taşıyor. ” dedi.

    Yaptırımlar doğrudan Rusya tarımını hedef almasa da ödemeleri, sigortayı ve nakliyeyi etkiliyor. Birçok Rus bankasının bu yılın başlarında SWIFT finansal mesajlaşma sisteminden bağlantısı kesildi, bu da ihracat için doğrudan ödeme yapmayı zorlaştırdı.

    Vershinin'e göre, sorunu hafifletmenin bir yolu, Rus ihracatı için ödemeleri kolaylaştırmak için Citibank ve JPMorgan gibi yabancı bankalarda muhabir hesapları açmak olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow