hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali Ağaoğlu: "Tedirgin değilim"

    Ali Ağaoğlu: Tedirgin değilim
    expand
    KAYNAKAA

    17 Aralık sürecinde mühürlenerek yapımı durdurulan, sonraki süreçte ise Ağaoğlu Central Park İstanbul' adını alan proje lansmanında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 17 Aralık'ta gözaltına alındığı işadamı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması ile ilgili olarak, "Hiçbir şekilde tedirginliğim yok. Çünkü hayatım boyunca devlete, yasalara son derece saygılı bir insan oldum. Hayatım boyunca yamuk yumuk işlerde olmadım. İşimi takip etmenin mağduru oldum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakırköy'de inşaası devam eden Ağaoğlu Central Park projesi satışa sunuldu. Bakırköy'deki satış ofisinde düzenlenen basın toplantısına Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurul Başkanı Ali Ağaoğlu, Murahhas Aza Hasan Rahvalı, CEO Önder Halisdemir ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar katıldı. 17 Aralık sürecinde mühürlenerek yapımı durdurulan Bakırköy 46 projesi, hemen yanında bulunan ve ABD'deki Central Park'a benzemesi nedeniyle Ağaoğlu Central Park ismini almıştı.

    "10 yıldan bu yana ilk kez İstiklal Caddesi'ne gittim"

    Bugüne kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiğini belirten Ali Ağaoğlu, bu projenin kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi. 10 yıldan bu yana İstiklal Caddesi'ne gitmediğini belirten Ağaoğlu, İstiklal Caddesi'nde yaşanan intihar saldırısının ardından, eşi ve çocuğu ile olay yerine giderek gül bıraktığını söyledi. Ardından ailesi ile birlikte yaşamın içine karıştığını anlatan Ağaoğlu, "Hayat devam etmeli, devam edecek. Kabuğumuza çekilmeyeceğiz. Terörü lanetliyorum. Terörün istediği insanların korkarak evlerine çekilmeleri" diye konuştu.

    "Hiçbir şekilde tedirginliğim yok" 

    17 Aralık sürecinde Rıza Sarraf'la göz altına alınan Ali Ağaoğlu, Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması sorusu üzerine, "Bu projede imar yönünden bir haksızlığa uğramıştık. Bir üst mahkeme verdiği kararla ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Central Park'ın bulunduğu alan zaten imarlı bir alandı, yeniden imara açılan bir bölge değildi. FETÖ denen terör örgütüne mensup hakimler görevden alındıktan sonra bize iptal kararı verildi. Bir üst mahkeme haklılığımızı tescil etti, yolumuza devam ediyoruz" dedi. Tedirginlik yaşamadığını söyleyen Ağaoğlu, "Hak etmediğim olayların içinde olmak beni üzmüştü. Hiçbir şekilde tedirginliğim yok. Hiçbir şekilde tedirginliğim yok. Çünkü hayatım boyunca devlete, yasalara son derece saygılı bir insan oldum. Hayatım boyunca yamuk yumuk işlerde olmadım. İşimi takip etmenin mağduru oldum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1155 konut ve 12 villa

    Ağaoğlu'ndan sonra söz alan Yapım Grubu Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar, projenin dış cephesine New York mimarisinden esinlenildiğini ve projenin konsept mimarının Ömer Çamoğlu olduğunu belirtti. Acar, projenin 73 bin 600 m2'lik brüt alan üzerinde toplamda 1155 konut ve 12 villadan oluştuğunu açıkladı. 

    Hasılat 1,5 milyar dolara ulaşabilir

    Ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu ve dolar kurunu 2.80'e sabitlediklerini paylaşan Murahhas Aza Hasan Rahvalı, Ağaoğlu Central Park'taki asgari satış hedeflerinin 1 milyar 200 milyon dolar olduğunu söyleyerek şunları ifade etti: "Metrekare fiyatının 10 bin doları geçeceğini öngörüyoruz, bu durumda hasılat 1,5 milyar dolara ulaşabilir. Arsa payı hariç inşaat maliyeti 340 milyon dolar civarında".

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taksit ve banka kredisi seçenekleri

    Projeden ev almak isteyenler için üç farklı ödeme seçeneği bulunduğunu belirten Hasan Rahvalı, "Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20'si faizsiz olarak 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. Bu ödeme kampanya süresince geçerli. Dolar kurunu ise 2.80'e sabitlediğimizi tekrar hatırlatmak isterim. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız; yüzde 25 peşin altı ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50'si peşin kalan 24 ay taksitle" dedi.

    Yaşam 24 ay sonra başlayacak

    24 ay sonra tamamlanması beklenen Central Park projesinin karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve tamamlandığında 1 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacak İstanbul'un şehir parkı yer alacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow