hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arnavutluk'ta Aşure Günü etkinliği

    Arnavutlukta Aşure Günü etkinliği
    expand

    Türk bulgurunu dünyaya tanıtmak için yurt dışında çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Duru Bulgur, muharrem ayı nedeniyle Arnavutluk'ta bir hafta boyunca aşure ikramları yaptı. Tiran ve Elbasan'da düzenlenen etkinliklerde Duru Bulgur'un Aşure ikramlarına Arnavut halkı büyük ilgi gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bolluğun, bereketin, hoşgörünün, paylaşım ve şükrün nişanesi olan Muharrem ayı yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da kutlanıyor.

    Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinen Duru Bulgur, Muharrem ayı dolayısıyla Arnavutluk'ta Aşure Günü etkinliği düzenledi.

    Tiran ve Elbasan kentlerinde bir hafta boyunca etkinlik gerçekleştiren Duru Bulgur, ziyaretçilere aşure ikram etti ve aşure tarifini içeren broşürler dağıttı.

    Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Türk bulgurunu yurt dışında tanıtmak amacıyla bulgurlu yemeklerden oluşan tadımlar yaptırdıklarını hatırlatarak, bu yıl ilk kez muharrem ayı nedeniyle de Aşure pişirerek dağıttıklarını söyledi.

    Aşurenin Arnavutluk'ta da bilindiğini kaydeden İhsan Duru şunları söyledi: "Aşure burada bilinmesine rağmen bizimki kadar bol malzemeli yapılmıyor. Biz kendi ürünlerimizi kullanarak Anadolu'ya özgü tarifimizle Aşure yapıp ikram ettik. Bir hafta boyunca yaptığımız aşure ikramlarına Arnavutlar yoğun ilgi gösterdi, defalarca sıraya girip aşure aldılar. Ayrıca aşurenin Türk mutfağına özgü tarifini de onların dili ile hazırlattığımız broşürlerde paylaştık. Hem aşuremize hem de aşurelik buğdayımıza talep oldu. Yaptığımız satışlardan ve aldığımız siparişlerden bu durumu çok rahat gözlemledik. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliğimizi devam ettireceğiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow