hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! ABD Ocak ayı enflasyonu açıklandı

    Son dakika ABD Ocak ayı enflasyonu açıklandı
    expand

    Son dakika haberine göre, emtia ve para piyasalarının dikkatle takip ettiği ABD Ocak ayı enflasyonu beklentiyi aşarak yıllık yüzde 6,4 artış kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD enflasyonu Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 0,5 ile beklentilerin üzerinde arttı. Piyasaların merakla beklediği yıllık veri yüzde 6,4 oldu. Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistler, sırasıyla yüzde 0,4 ve yüzde 6,2′lik artışlar umuyorlardı.

    Açıklamanın ardından piyasalar dalgalandı ve ons altın yaklaşık yüzde 0,5 sıçrayarak 1.865 dolara yükseldi. Dolar endeksi 102,8 seviyelerinden aşağı sarktı.

    Çalışma İstatistikleri Bürosu raporda, artan barınma maliyetlerinin aylık artışın yaklaşık yarısını oluşturduğunu söyledi. Bileşen, endeksin üçte birinden fazlasını oluşturuyor ve ayda yüzde 0,7 ve bir yıl öncesine göre yüzde 7,9 arttı.

    Son aylarda ülkede fiyat artışları azalırken, Ocak ayı verileri, enflasyonun bu yıl resesyona girme tehlikesiyle karşı karşıya olan ABD ekonomisinde hâlâ bir güç olduğunu gösterdi.

    Bu, Fed’in sorunu çözme çabalarına rağmen geldi. Fed, enflasyon geçen yaz 41 yılın en yüksek seviyesine yükselirken Mart 2022′den bu yana gösterge faiz oranını 8 kez artırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen hafta Fed Başkanı Jerome Powell, "enflasyonu azaltıcı güçlerin devreye girdiğini" söylemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow