hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi Arabistan'dan petrol piyasasını sarsacak açıklama! Satmayacağız

    Suudi Arabistandan petrol piyasasını sarsacak açıklama Satmayacağız
    expand

    Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Salman "Krallık, tavan fiyat uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacak" dedi. Salman ayrıca ABD'de gündeme gelen NOPEC yasa tasarısına karşı da sert eleştirilerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, petrol fiyatlarında herhangi bir tavanın kaçınılmaz olarak piyasa istikrarsızlığına yol açacağını ve Suudi Arabistan'ın petrol üretimini azaltacağını söyledi.

    Suudi Arabistan'ın arzına tavan fiyat koymaya çalışan hiçbir ülkeye petrol satmayacağını söyleyen bakan, petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun, özellikle diğer tüm emtia piyasalarına kıyasla petrol piyasasına önemli ölçüde istikrar ve şeffaflık getirmeyi başardığını vurguladı.

    Energy Intelligence tarafından yayınlanan bir röportajda konuşan Prens Abdülaziz, ABD'de yakın zamanda bir grup milletvekili tarafından Kongre'de yeniden gündeme getirilen Petrol Üretmeyen ve İhraç Eden Karteller (NOPEC) tasarısı konusunda da sert eleştiriler sundu.

    Suudi Arabistan'ın petrol üretimini azaltacağını söyleyen Salman, OPEC+'ı kendi kendine uyguladığı üretim kesintilerini kaldırmaya zorlamak amacıyla Kongre'de tekrar ele alınan öneriyi "bu tür bir mevzuatın yürürlüğe girmesinin etkisi piyasada hem tüketiciler hem de üreticiler tarafından hissedilecek" diyerek bertaraf etme girişiminde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prens, petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun, özellikle diğer tüm emtia piyasalarına kıyasla petrol piyasasına önemli ölçüde istikrar ve şeffaflık getirmeyi başardığını da sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow