hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Mart 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? TCMB faiz kararı açıklaması!

    Merkez Bankası Mart 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu TCMB faiz kararı açıklaması
    expand

    Merkez Bankası faiz kararı Mart 2023 faiz kararı açıklamasını PPK toplantısı sonrasında yaptı. Piyasaların gözü Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası TCMB faiz kararı açıklamasındaydı, beklenen açıklama geldi. Peki, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı takviminde her ay politika faizinin belirleneceği toplantının tarihini duyuruyor. Mart ayına ilişkin karar da bu toplantı sonrasında açıklandı. İşte TCMB'nin açıkladığı karara ilişkin son bilgiler...

    MERKEZ BANKASI MART 2023 FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    TCMB Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre bu ay faiz kararı 23 Mart 2023 Perşembe günü açıklandı. Karar aynı gün saat 14:00’te duyuruldu. Açıklamaya göre Merkez Bankası Mart ayı faiz kararı yüzde yüzde 8.5 ile sabit kaldı. TCMB bir önceki kararında şubat ayı faiz kararını yüzde 8.5 olarak açıklamıştı.

    Merkez Bankası Mart 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu TCMB faiz kararı açıklaması

    Karar sonrasında ilk değerlendirmeler CNN TÜRK canlı yayınında yapılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MB FAİZ KARARLARI NE OLMUŞTU?

    TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine gitmiş aralık ve ocak ayında ise faizi yüzde 9'da sabit tutmuştu. Şubat ayında ise 50 baz puan faiz indirimi yapan TCMB politika faizini yüzde 8.5'e çekmişti.

    MART AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

    Önceki açıklamalar baz alınırsa TCMB'nin açıklayacağı kararda faiz artışı beklenmiyor. TCMB'nin kararının sabit bırakma ya da indirme yönünde olacağı tahmin ediliyor.

     

     

     

     

    .

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow