hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teknoloji devine şok! Apple bir yılda piyasa değerinde 1 trilyon dolar kaybetti

    Teknoloji devine şok Apple bir yılda piyasa değerinde 1 trilyon dolar kaybetti
    expand

    Apple 2021'in başında 3 trilyon dolar değerindeki ilk halka açık teknoloji şirketi olmuştu. Ancak, dün teknoloji devi, bunun üzerinden bir yıl geçtikten sonra ilk kez 2 trilyon doların altına düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple'ın Wall Street'teki hisseleri, dünü yaklaşık yüzde 4 düşüşle kapattı. Düşüş Nikkei'nin, Apple'ın yakın zamanda birkaç tedarikçiye AirPods, Apple Watch ve MacBook'lar da dahil olmak üzere ilk çeyrek için en popüler aygıtlarından bazılarını daha az parça üretmeleri konusunda bildirimde bulunduğunu bildirmesi üzerine geldi.

    Böylece Apple'ın piyasa değeri, ilk kez 2 trilyon doların altına düştü. 2021 başında şirketin değeri 3 trilyon dolara ulaşmıştı.

    Apple, çok önemli tatil alışverişi dönemi öncesinde iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri için "güçlü talep" yaşadığını ancak Çin'deki bir tedarikçide Covid ile ilgili aksamalar nedeniyle beklenenden daha düşük sevkiyatlar beklediğini duyurdu.

    Apple'ın piyasa değeri önemli ölçüde düşerken, diğer büyük teknoloji şirketleri yüzdesel olarak daha sert düşüşler yaşadı.

    Amazon ve Facebook ana şirketi Meta'nın hisseleri geçen yıl sırasıyla yaklaşık yüzde 50 ve yüzde 63 düştü. Bunlarla kıyaslandığında, aynı dönemde Apple ise yaklaşık yüzde 31 düştü.

    Bu oranla ABD'li cep telefonu ve bilgisayar üreticisi, Amazon ile birlikte 1 trilyon dolar kaybeden şirketler arasına katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow