hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'a seçim öncesi halka arz morali! 4 milyar dolar potada

    Trumpa seçim öncesi halka arz morali 4 milyar dolar potada
    expand

    Trump Media'nın DWAC ile birleşmesi düzenleyici onay aldı. ABD Başkan adaylığı için çalışmalarına devam eden eski başkan Trump buradan 4 milyar dolar değerinde hisse alabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump Media & Technology Group'un finansman ortağı, menkul kıymetler düzenleyicilerinden birleşmeye devam etmesine izin verecek onay aldı.

    Kombinasyon, eski Başkan Donald Trump'a neredeyse 4 milyar dolar değerinde bir hisse sağlayabilir.

    Özel amaçlı bir satın alma şirketi olarak adlandırılan Digital World Acquisition Corp. (DWAC), Perşembe günü yaptığı açıklamada Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Trump Media ile önerilen birleşmeyi imzaladığını duyurdu. DWAC, hissedarların anlaşmaya ilişkin oylama tarihini iki gün içinde duyurmayı planladığını söyledi.

    Bu düzenleyici engelin aşılması, Trump ve onun Truth Social platformunu işleten medya şirketi için büyük bir kazanç anlamına geliyor.

    Birleşme Ekim 2021'den bu yana üzerinde çalışılıyor ancak düzenleyici kaygılar ve diğer engeller nedeniyle durmuştu. Plan, DWAC'ın Trump Media ile birleşerek eski başkanın yeni gelişen işletmesine operasyonlarını genişletmesi için sermaye sağlamasıydı. Ancak birleşme süreci uzadıkça DWAC, yatırımcılara yüz milyonlarca finansman taahhüdünü iade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow