hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktaydan önemli açıklamalar
    expand

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye-Malta İş Konseyi Toplantısı'na katılarak Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Oktay, Maltalı iş insanlarına Türkiye'ye yatırım çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

    * Bu toplantının yeni bir milat olacağını düşünüyorum. Malta ve Türkiye yüz yıllar öncesine dayanan bir ortaklığa sahiptir. Bugün de iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler geçmişte kurulan gönül bağı üzerine kuruldu. 

    * AB ülkelerinin iki ülke için de kilit önemde ekonomik ortak olduğu bir gerçektir. AB'yle Gümrük Birliği’nin güncellenmesi bu nedenle Türkiye kadar Malta için de önemlidir. Bu sayede Maltalı şirketler Türk piyasasından daha fazla ürüne daha uygun fiyatlarla erişebilecektir.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktaydan önemli açıklamalar

    Konsey öncesi Malta Cumhurbaşkanı Preca ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile görüştü. Oktay ve Preca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Malta İş Konseyi ev sahipliğinde Conrad Otel'de düzenlenen "Türkiye-Malta İş Konseyi Toplantısı" öncesi baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basına kapalı görüşme 40 dakika sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow