hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OHAL bölgesindeki öğrencilerle ilgili karar Resmi Gazete'de

    KAYNAKİHA

    6 Şubat depremleri nedeniyle OHAL ilan edilen illerde ikamet eden üniversite öğrencileri ve örgün öğretimdeki öğrencilerden öğrenim ücreti alınmayacak. Ayrıca ödedikleri miktarlar iade edilecek. Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücretleri devlet tarafından karşılanacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 6 Şubat depremleri nedeniyle ailesi veya kendisi OHAL ilan edilen illerde ikamet eden üniversite öğrencileri ile OHAL bölgesinde örgün öğretimine devam eden öğrencilerden öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacak. Ayrıca 2023-2024 Öğretim Yılı için ikinci öğretim ücretini ödemiş öğrencilerin ise ödediği miktar yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek.

    Ailesi veya kendisi Gazze’de ikamet eden öğrencilerin öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak. Söz konusu karara göre ayrıca 2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde ailesi veya kendisi Filistin’in Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir yüksek öğretim kurumunda eğitimine devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow