hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Havayolu şirketlerinden avcılık karşıtı hamle

    Havayolu şirketlerinden avcılık karşıtı hamle
    expand

    Delta, United ve American Airlines şirketleri bundan sonra avlanmış hayvanları taşımama kararı aldı. Change.org adresinde başlatılan bir diğer kampanya da amacına ulaştı ve Delta Havayolları'nın avlanmış hayvanları taşımayı durdurması isteği gerçekleşti. Zimbabve'de Cecil adlı aslanın Amerikalı bir diş hekimi tarafından vurulmasıyla sosyal medyada oluşan tepkilerin ardından alınan kararın nedeni açıklanmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Delta, United ve American Airlines şirketleri Afrika'da "büyük beşli" olarak bilinen avlanmış aslan, gergedan, leopar, fil ve bizon taşımayacağını duyurdu. Avlanmış hayvanları taşımama kararının verilmesinin nedeni, yaptıkları açıklamada belirtilmedi. Fakat geçen ay Zimbabve'de koruma altındaki Cecil adlı aslanın ABD'li bir diş hekimi tarafından öldürülmesinin sosyal medyada çektiği dikkatin kararın alınmasındaki rolü büyük.

    Aslan Cecil'i öldüren ABD'li dişçi hakkında uluslararası tutuklama kararı

    Geçtiğimiz günlerde bazı Afrika kentlerine doğrudan uçan Delta Havayolları'nın vurulmuş hayvanları taşımaması için internet üzerinden bir imza kampanyası başlatılmıştı. Sadece legal taşımaları sürdüreceğini açıklayan Delta Havayollarının "büyük beşli" kategorisindeki avlanmış hayvanları taşımama kararına daha sonra United Havayolları ve American Havayolları da katıldı. 

    Havayolu şirketlerinden avcılık karşıtı hamle

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En çok Delta Afrika'ya uçuyor

    Bir kaç gün önce Aslan Cecil'in sosyal medyada topladığı tepkiden dolayı başlatılan, change.org adresindeki kampanya Delta Havayolları'nın, avlanmış hayvan taşımacılığını durdurması için başlatılmıştı. Bir Delta Havayolları müşterisinin başlattığı ve neredeyse 400 bin insanın imzaladığı kampanya amacına ulaşmış oldu. 

    Aslan Cecil'i öldüren Amerikalı dişçiye tepki yağıyor

    Amerika'dan en çok Afrika'ya yolculuk yapan Delta Havayollarının başlattığı değişime ardından katılan United ve American Havayolları da benzer kararları aldı. American Airlines, Sahra altı Afrika'da sadece sekiz kente uçuyor. Şirket, yasağın derhal yürürlüğe girdiğini duyurdu.

    Havayolu şirketlerinden avcılık karşıtı hamle

    "Koruma altında olduğunu bilmiyordum, pişmanım" demişti

    Aslan Cecile'in kardeşi de mi öldürüldü?

    Cecil, Temmuz'da Walter Palmer adlı Minnesotalı bir diş doktoru tarafından yasa dışı olarak vurulmuştu. Zimbabve, Palmer'la birlikte Nisan'da başka bir aslanı yasa dışı vurduğu belirtilen Jan Casimir Seski adlı bir doktorun da iadesini istiyor. Palmer'ın Hwange Ulusal Parkı'nın sembolü durumundaki Cecil'i vurmak için 50 bin dolar ödediği belirtilmişti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Zürafayı avladım çünkü..."

    Aslan Cecil'i avlayan ABD'li diş doktor açıklamasında aslanın koruma altında olduğunu bilmediğini söylemişti. Oxford Üniversitesi tarafından boynuna takılan çip'le izlenen 13 yaşındaki Cecil bir çok araştırmanın da bir parçasıydı. Onu diğer aslanlardan farklı kılan siyah yelesi ve insanlara karşı cana yakınlığı ile tanınan Aslan Cecil, Palmer tarafından okla vuruldu, 40 saat sonra bulunup tüfekle öldürülen hayvanın başı kesilmiş ve derisi de yüzülmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow