hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'ın B planı AB dışından kaynak bulmak

    Yunanistanın B planı AB dışından kaynak bulmak
    expand

    Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos: "Avrupalı ortaklarımızla anlaşamazsak ABD'ye, Rusya'ya, Çin'e gideriz"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan Savunma Bakanı ve koalisyon hükümetinin küçük ortağı ANEL Partisi lideri Panos Kammenos, hükümetin Avrupa ülkeleriyle bir anlaşma sağlayamaması halinde ABD, Rusya veya Çin'den yardım isteyebileceğini söyledi.

    Atina'da özel bir televizyon programına katılan Kammenos, Avrupa Birliği ile finans konusunda anlaşma sağlanamamasını değerlendirdi. Kammenos, "Biz ortaklarımızla bir çözüm bulmayı arzu ediyoruz ve çözüm bulunacağına da inanıyorum ancak bulunmaması halinde B planını uygulamaya koyacağız. B planımız da başka bir kaynaktan finans bulmaktır. Bu da ABD'den, Rusya'dan, Çin'den veya başka ülkelerden fon sağlamakla olacak" dedi.

    Yunanistan hükümetinin, ortaklarıyla çok ciddi bir müzakere içinde olduğunun altını çizen Kammenos, hükümetin hiçbir şekilde kırmızı çizgilerinden geri adım atma niyetinde olmadığını vurguladı. Kammenos, Almanya'nın Avrupa üzerindeki egemenliğine karşı olduğunu da belirterek, ABD'nin Yunanistan'la ilgili yaklaşımını "çok önemli" şeklinde niteledi.Yunanistan'da Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (SYRIZA) seçimleri kazanmasının ardından Rusya, Yunanistan'a borç verebileceğini açıklamıştı. Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin Rusya'dan borç almayı kesinlikle düşünmediğini söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Din dersi muafiyetine belge şartı

    Erdoğan'ın ilk tweeti dış basında

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow