hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi için CAS'a başvurdu

    Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi için CASa başvurdu
    expand

    Fenerbahçe Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) UEFA'nın 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili verdiği onama kararını İsviçre Federal Mahkemesi'ne taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulübün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, "İsviçre Federal Mahkemesi'ne CAS kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talepli dava açılmıştır" denildi.

    Fenerbahçe, UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği karar sonrası Avrupa Kupaları'ndan 2 yıl men cezası almış, CAS da bunu onamıştı. Bu nedenle geçtiğimiz sezon Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadeleden çıkarılmıştı.

    Bu sezon şampiyon olan Sarı-lacivertliler, CAS'ın kararının hem bozulması hem de kupalara gidebilmek için yürütmesinin durdurulması isteği ile İsviçre Federal Mahkemesine dava açtı.

    Fenerbahçe başvurusunda gerekçe olarak, CAS'ın ülke içindeki maçlarda yaşananlarla ilgili karar verme yetkisi olmadığını öne çıkardı. Bunun kamu düzeni kuralına uygun olmadığı, maçlar uluslararası olmadığı için CAS'ın yargılama ve ceza verme yetkisi olmadığı savı ile açılan davanın Ekim veya Kasım ayında sonuçlanması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Sarı-lacivertliler, Avrupa kupaları kuraları çekilmeden önce yürütmenin durdurulması kararı çıkartıp, Şampiyonlar Ligi kapısını açmayı amaçlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow