hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bomba şeklindeki masa saati “delil” oldu

    Bomba şeklindeki masa saati “delil” oldu
    expand

    TKP-ML üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticisi Hasan Sınırtaş’a polis sorgusunda takip ettiği internet siteleri soruldu. Facebook fotoğrafları ve paylaşımlarının yanı sıra iş yerinde sattığı bomba şeklindeki dijital masa saati de “delil” sayıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Erzincan Şubesi yöneticisi Hasan Sınırtaş, TKP-ML üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. 27 Ocak’tan beri cezaevinde. Tutuklanmasıyla ilgili itiraz mahkemeye iletildi.

    Erzincan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde kendisine, “4 Haziran 2013’teki Gezi direnişi destek eylemine katılmasındaki amaç” soruldu. Polis ayrıca, “eylemleri neden cemevi civarında yaptıklarını” da sorguladı.

    Gezi eylemlerine neden katıldınız?

    Polis sorgusunda, “TKP-ML-Konferans ve diğer örgüt güdümünde yayın yapan internet sitelerini sürekli takip edip etmediği” de soruldu:

    “Gezi Parkı eylemleri sırasında yapmış olduğunuz faaliyetlerle ilgili olarak tüm talimatları ismi belirtilen internet sitesinden mi aldınız? Söz konusu internet sitelerini takip etmiyorsanız Gezi Parkı eylemleri ile ilgili yapmış olduğunuz faaliyetlerin talimatını kim ya da kimlerden aldınız?”

    Sınırtaş da basın açıklamasını, yöneticisi olduğu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yaptığı için açıklamada yer aldığını, başka bir yerden talimat almadığını, zaten şiddet içeren bir eyleme de katılmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternet sitesi sorgusu, www.erzingan.com isimli siteyle devam etti. Sınırtaş’a, dernek adına yorum ve sistem yöneticiliğini yaptığı sitedeki “Gezi tutsaklarına özgürlük” başlıklı haberi neden yayınladığı soruldu. Sınırtaş da tutuklamaların haksız olduğunu düşündüğü için bu haberi yayınladığını söyledi.

    Sınırtaş’ın aleyhinde delil olarak gösterilenlerden bazıları da Facebook fotoğrafları ve Facebook’taki paylaşımlarıydı. Bu paylaşımlarla “propaganda amacı taşıdığı” iddia edildi.

    Bomba şeklindeki masa saati “delil” oldu

    Facebook’tan 30 TL’ye “bomba”

    Savcılık ve Emniyet’teki sorulardan biri de Facebook’taki bir paylaşımıyla ilgiliydi:

    “Sanal Devriye Büro Amirliği görevlilerince, 2 Ocak 2015’te ‘Bomba imalatına başladık şimdi siparişleri bekliyoruz. Fiyat 30 TL’dir’ başlıklı paylaşımı yaptığınız belirtilmiştir. Bu paylaşımın dijital masa saati ile ilgili olduğunu belirttiğiniz tespit edilmiştir. Bu paylaşımın aynı gün Erzincan’da yapılan PKK/KCK operasyonuyla bağlantısı var mı?”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınırtaş ise şu cevabı verdi: “Paylaşımda bulunduğum masa saatidir. Kullandığım cümle ise tamamen satış için dikkat çekme amaçlıdır. Operasyondan haberim bile yoktu. Çalıştığım işyerinde hediyelik eşya da satıyoruz. Masa saatini kendim fırça sapından ürettim, satmak için Facebook hesabıma koydum. Benzer masa saatleri internet sitelerinde 70 TL’ye satılıyor.”

    Suçlama katlanarak arttı

    Avukatı Sezai Demirbilek de verdiği tutuklamaya itiraz dilekçesinde, Sınırtaş’a “örgüt adına faaliyet göstermek suçlaması” yöneltilmişken, örgüt üyeliğinden tutuklanmasının kanuna aykırı olduğunu belirtti:

    “Sınırtaş Erzincan TEM şubede verdiği ifadede kendisine yöneltilen suçlama örgüt üyeliği değil örgüt adına faaliyet göstermektir. Ancak Erzincan Sulh Ceza Hakimliği tutuklama gerekçesini örgüt üyeliği şeklinde talep ile çelişerek kurmuştur. Bu açıkça kanuna aykırıdır.”

    Fuhuşa teşvik davasında "Tecavüzcü Coşkun" savunması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir İnanır, HDP'ye neden "hayır" dediğini açıkladı

    "Şu listedekileri al getir"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow