hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hacıların kur farkını Diyanet ödesin" önerisi

    Hacıların kur farkını Diyanet ödesin önerisi
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bugün TBMM Başkanlığı'na Hacı adaylarıyla ilgili bir kanun teklifi verdiklerini açıkladı. Teklif, hacı adaylarının kur farkını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ödemesini öngörüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanun teklifiyle ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Tanrıkulu, Kasım 2014'te Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hacı adaylarından alınacak ücreti Euro'dan Dolar'a geçirdiğini belirterek, "Kasım ayından bugüne kadar da dolarda yaklaşık yüzde 20'lik bir artış meydana geldi. Her bir hacı adayına dolardaki bu artış nedeniyle 1.600 TL bir ek yük gelmiş durumda. Bu ek yükün, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması amacıyla bugün itibariyle kanun teklifi verdik. Bunun yasalaşması için diğer partilere ve TBMM Başkanlığı'na buradan çağrıda bulunuyorum. 1.600 lira bütün hacı adayları bakımından büyük bir paradır. Ek bir yüktür. Yıllarca para biriktirmişlerdir. Ancak 8 bin lira civarında bir para biriktirmişlerdir. Bu kanun teklifinin acilen yasalaşması gerekiyor" diye konuştu.

    "Hac kuraları şans oyunlarına dönüştü"

    Emeklilerin durumu

    CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile ilgili bir soruya yanıt vermeyen Tanrıkulu, emeklilerden yüzde 15 gelir vergisi kesintisi olup olmayacağıyla ilgili Maliye Bakanı'na verdiği soru önergesine aldığı yanıtı da değerlendirdi. Tanrıkulu, "Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklama tatmin edici değil. Hiçbir artışın olmayacağı şeklinde bir açıklama yaptı. Bu, emeklileri yoksulluğa mahkum eden bir açıklamaydı. Bu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow