hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir çok ilde IŞİD-PKK operasyonu

    Bir çok ilde IŞİD-PKK operasyonu
    expand

    İstanbul başta olmak üzere 13 ilde PKK ve IŞİD'e yönelik eşzamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Bağcılar'da yaşanan çatışmada bir kişi hayatını kaybetti. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi şu ana kadar 251 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da bazı terör örgütlerine yönelik operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 kişi gözaltına alındı.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla aralarında Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmapaşa, Eyüp, Beyoğlu ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 26 ilçede 140 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon devam ediyor.

    Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 103 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

    Avukatlardan polise operasyon tepkisi

    Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü. 


    Öte yandan, Bağcılar'da polis ekipleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybeden şüphelinin Günay Özaslan olduğu belirlendi. Yetkililer, Özaslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtti. 

    Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden açıklama

    Başbakanlık Koordinasyon Merkezinden, son yaşanan terör olayları çerçevesinde DAEŞ ve PKK terör örgütlerine yönelik, 13 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

    Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün Çankaya Köşkü'nde yapılan Güvenlik Toplantısı'nda DAEŞ terör örgütüne yönelik bugüne kadar yurtiçinde yapılan operasyonların detaylı şekilde ele alındığı, söz konusu terör örgütünün ülke içindeki faaliyetleri ve oluşturduğu tehdidin değerlendirilerek, bundan sonra alınacak ilave tedbirlerin kararlaştırıldığı belirtildi.

    Toplantıdaki değerlendirmede, 20 Temmuz Pazartesi Suruç'ta DAEŞ terör örgütünce gerçekleştirilen ve 32 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının, terör örgütü PKK ve yan unsurlarıyla marjinal sol terör örgütlerince suistimal edildiğinin görüldüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Örgütlerin verdikleri ilave talimatlar sonucunda birçok ilimizde kamu düzenini ve vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik eylemler, korsan gösteriler yapılmış güvenlik güçlerimize yönelik silahlı eylemler gerçekleştirilmiş ve 5 güvenlik görevlimiz şehit edilmiştir.

    Bu gelişmeler ışığında, devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir.

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleriyle çok boyutlu mücadelede kararlıdır. Milletimizin huzuru ve güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır. Devam eden operasyonlara ilişkin bilgiler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık kontrolünden geçirildiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Terörle Mücüdele Şübe Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda göz altına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçiriliyor.

    İstanbul'da  sabah saatlerinde 26 ilçede 5 bin polisle gerçekleştirilen terör operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler sivil polis araçlarıyla Haseki Eğitim ve Araştırma hastanesi'ne getirildi. Hastanedeki işlemlerin ardından şüpheliler geldikleri araçlara bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da terör operasyonu : 14 gözaltı

    Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütleri PKK ve IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile İstihbarat ekiplerinin ortak çalışması sonucu önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyon düzenlendi.  PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H) ve IŞİD'e yönelik olduğu belirtilen operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alındığı, sayının artabileceği öğrenildi.  Gözaltına alınanlardan 9 kişinin İŞİD'le ilgili olduğu belirtildi.

    Bursa'da YDG-H operasyonu: 10 gözaltı

    Bursa'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)'ne üye olduğu gerekçesiyle 10 kişi gözaltna alındı.

    Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gellen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı. Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.Terörle Mücadele, Asayiş ve Çevik Kuvvet Ekiplerinin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların sorgusu Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'de terör örgütü operasyonu

    İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

    İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe aldı. Yapılan operasyonda, örgüt edına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli, molotofkokteyli ve benzin bidonlarıyla gözaltına alındı.

    Operasyon kapsamında terör örgütü adına yasa dışı gösterilere öncülük ettiği öne sürülen 4 kişi de İzmir kent merkezinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    Şanlıurfada PKK operasyonu: 35 gözaltı

    Şanlıurfa ve ilçelerinde şafak vakti 49 adrese düzenlenen eş zamanlı baskında PKK ile bağlantısı olduğu öne sürülen 35 kişi gözaltına alındı.

    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 05.00 sıralarında PKK terör örgütü ile bağlantılı olduğu ve örgütün gençlik yapılanmasında yer alanlara yönelik 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Savcılık kararıyla kent merkezinin yanı sıra Viranşehir, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde düzenlenen baskınlarda; 35 kişi gözaltına alındı.

    Elazığ'da YDG-H operasyonu: 5 gözaltı

    Elazığ'da PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)'ye yönelik gece saatlerinde başlatılan operasyonda 5 kişi gözaltına aldı.


    Elazığ kent merkezinde daha önce açılan bir soruşturma kapsamında YDG-H'ye yönelik Terörle Mücadele ve Özel Harekat şubeleri ekipleri tarafından dün gece bir operasyon başlatıldı. Devam eden operasyon kapsamında bir çok eve baskınlar düzenlendi ve 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ile birlikte örgütsel doküman ve ruhsatsız silahlar da ele geçirildiği belirtilirken, detaylı açıklamanın operasyon bittikten sonra yapılacağı öğrenildi.

    Kocaeli sabaha karşı PKK operasyonu

    Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabaha karşı il genelinde PKK'ya karşı düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

    Polisten açıklama yapılmamakla birlikte, operasyonların Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'in yanı sıra Gebze, Darıca, Dilovası ve Körfez ilçesi ağırlıklı olduğu belirtildi. Bu arada polisin Karamürsel İlçesi'nde de bazı kişileri gözaltına aldığı öğrenildi.

    Adıyamanda IŞİD operasyonu: 8 gözaltı

    Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, sabaha karşı terör örgütü IŞİD'e yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 8 kişiyi gözaltına aldı.

    Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabaha karşı farklı adreslerde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda IŞİD ile bağlantıları olduğu öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı. 8 kişi, sağlık kontrollerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Bitlis'te 8 gözaltı

    Bitlis'te terör örgütü PKK ve KCK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG/H) yönelik operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, il merkezinde PKK/KCK terör örgütünün YDG/H yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

    Operasyonlarda, 8 kişinin gözaltına alındığı, bu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda da bir ruhsatsız otomatik av tüfeği ve çok sayıda örgütsel dokümana el konulduğu kaydedilen açıklamada, şahıslar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow