hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı!

    İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı
    expand

    Meteoroloji, İstanbul, Marmara'nın doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son uydu ve radar verilerine göre, İstanbul il genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zaman zaman kuvvetli yağışla birlikte yağış anında kısa süreli fırtınaya sebep olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

    AKOM'dan uyarı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) da, özellikle Anadolu yakasında beklenen şiddetli yağış nedeniyle alarma geçerek, bütün birimleri uyardı.

    Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

    "Gök gürültülü sağanak yağmur öncesinde kısa süreli dolu yağışı da beklenirken, yağmurun bir saate kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar dere yataklarına yakın yerleşim yerleri ile kod seviyesinin altında kalan alt geçitler, bodrum-giriş katları gibi kritik noktalarda etkili olacağından tedbir alınması gerekmektedir. Metrekareye 40 kilogram yağış düşeceği öngörülüyor. İtfaiye Anadolu Bölgesi'nde 28 Grup Amirliği'nde 179 araç 379 personel, İSKİ 120 personel 76 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 94 personel 55
    araç ile olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, meteorolojinin tahminlerine göre yağışın, Şile, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye bölgelerinde etkili olacağı, öğleden sonra Avrupa yakasına da geçebileceği belirtildi.

    Marmara'nın doğusu ve Karadeniz için de yağış uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre ayrıca, ülkenin büyük bir bölümünde devam eden yağışların, sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu (Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, İstanbul'un Anadolu yakası), öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de kuvvetli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Sakarya çevreleriyle Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

    TÜM YURTTA DETAYLI HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

    Açıklamada, yağışlar nedeniyle su baskını, sel, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow