hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de polise Arapça kursu

    Mersinde polise Arapça kursu
    expand

    Suriyeli göçmenlerin yoğun bulunduğu Mersin'in Mezitli ilçesinde dil engelini kaldırmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Mersin Üniversitesi tarafından polislere yönelik Arapça kursu açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'deki savaş nedeniyle Mersin'e gelen ve ağırlıklı olarak merkez Mezitli ilçesine yerleşen Suriyeliler ile dil engelini kaldırmak için Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Arapça kursu başlatıldı.

    Mardin'de 3 dilli anons dönemi

    Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde başlatılan Arapça kursuna Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) da destek veriyor.

    Açılan kursa 10 polis memuru katıldı. Asayiş, pasaport ve özellikle trafik konularında Suriyelilerle yaşanan dilden kaynaklı iletişim sorununu çözmek için talep edilen kurs 11 Eylül'e kadar devam edecek.

    HuffPost Arabi'den: "Marhaba!"

    Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Okt. Dr. Fidel Çakmak, talepler olduğu sürece bu kursun devam edeceğini söyledi.

    Çakmak, "İlimizdeki bireylere, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren ulusal veya uluslararası kuruluşlara, ihtiyaç duydukları alanlarda kısa süreli eğitim programları, kurslar, sertifika programları ve seminerler düzenlemek için teknik ve akademik yapımızla hazırız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow