hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 estetik cerrahi trendleri

    2022 estetik cerrahi trendleri
    expand

    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, yeni yılda ön plana çıkması beklenen estetik cerrahi trendlerini sizler için anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırmalara göre ameliyatsız ve minimal invaziv estetik prosedürlere olan talep her geçen yıl artış göstermeye devam ediyor. 2022’de de kapsayıcı, kombine, minimal invaziv ya da invaziv olmayan (ameliyatsız) prosedürlere olan talebin artması bekleniyor.

    Ameliyatsız prosedürler yükselişte

    Özellikle korona salgını nedeniyle çağımız ameliyatsız ya da minimal kesiyle uygulanan prosedürlerin dönemi. İyileşme sürecinin, maliyetin, istirahat sürecinin, iz oluşumunun ve komplikasyon risklerinin düşük olması tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor.

    Enjekte edilebilir madde ve lazer gibi öğle yemeği arası prosedürleri hızlı olması, sonuçlarının hemen alınması, operasyonun anlaşılma riskini azalttığı için hastaların tercih sebebi olmaya devam edebilir.

    Kombine estetik prosedürleri talep edilebilir

    Minimal kesi içeren ameliyatlar ya da ameliyatsız teknikler bir arada kullanılarak daha kapsayıcı ve kombine estetik operasyonlar yapılabilir. Bu sayede tek prosedürde birden fazla estetik sorun çözülebilir.
    Boyun ve çene sarkmaları da tedavi edilebilir, çene yeniden şekillendirilebilir, elmacık kemiği sorunları giderilebilir, göz çevresi ve ciltteki yaşlanma belirtileri giderilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Minimal düzeltmelerle doğallık hedeflenebilir

    Abartılı estetik prosedürlere olan talep giderek azalıyor. Hastalar artık karakteristik yüz yapılarını, kalıtsal aile özelliklerini korumak istiyorlar ve genel görünümlerinde belirgin bir değişiklik olmadan ince düzeltmeler talep ediyorlar. Mikro-optimizasyonlar, yani burundaki ufak bir kemerin ya da asimetrinin veya elmacık kemiğindeki çöküklüğün giderilmesi gibi estetik uygulamaları içerir.
    Burun estetiği, göğüs büyütme, dudak dolgusu gibi prosedürler popüler olmaya devam edecek, ancak daha orantılı ve daha doğal tasarımlar hedeflenebilir.

    Önleyici estetik uygulamalarında artış

    2022 yılında da yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olan tedaviler yükselişte olmaya devam edecek. Önleyici botoks ve dolgu enjeksiyonları, lazer, radyofrekans, ultrason gibi enerji destekli tedaviler, mezorterapi, PRP gibi yıpranma ve yaşlanma karşıtı tedavilere talep hem estetik hem de sağlık açısından devam edecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow