hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 KPSS lisans sınavı başvuru tarihleri açıklandı: KPSS lisans konuları nelerdir?

    2018 KPSS lisans sınavı başvuru tarihleri açıklandı: KPSS lisans konuları nelerdir
    expand

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2018 KPSS lisans sınavı başvuru tarihleri konusunda açıklama yaptı, Genel Yetenek-Genel Kültür, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları ne zaman sorusunun cevabını verdi. KPSS lisans konuları nelerdir? 2018 yılında hangi konulardan soru sorulacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav başvuru tarihleri, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimi içerisinde paylaştı. Sınava girecek olanlar için başvuru tarihleri belli olurken, sınav merkezi “sınav ücretleri” üzerine açıklama yapmadı. Sınav ücretleri, başvuru tarihlerinin yayınlandığı gün açıklanması bekleniliyor.

    2018 KPSS LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ

    KPSS Lisans’a dair tüm başvuruları 10 Mayıs 2018 tarihinde başlıyor, 21 Mayıs 2018 tarihinde sona eriyor. Geç başvuru tarihleri 6 Haziran 2018’de saat 10:00’da başlıyor, 23:59’ta sona eriyor. Sınav 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

    KPSS 2018 SINAVLARI 

    2018 KPSS LİSANS KONULARI

    Sınav Merkezi, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavında; Türkçeden 30 soru, Matematikten 27 soru, Geometriden 3 soru, Tarihten 27 soru, Coğrafyadan 18 soru, Vatandaşlıktan 9 soru ve Güncel Bilgilerden 6 soruyu, konuları içerisinden seçecek. Buna göre;

    Türkçe konuları (30 soru): Sözcük anlamı, cümlede anlam, Paragraf, Dilbilgisi (sözcük türleri, tamlamalar, fiiller, fiilimsiler, ekler, sözcüğün yapısı, cümlenin öğeleri, fiil çatısı, cümle çeşitleri), anlatım bozuklukları, yazım kuralları, noktalama işaretleri ve sözel mantık-akıl yürütme konularından soru soracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEMUR ALIMLARINA YENİ DÜZENLEME GELDİ

    Matematik konuları (27 soru): Temel kavramlar, sayılar, bölme ve bölünebilme kuralları, asal çarpanlarına ayırma, EBOB-EKOK, birinci dereceden denklemler, rasyonel sayılar, eşitsizlik, mutlak değer, üslü sayılar, köklü sayılar, çarpanlara ayırma, oran-orantı, problemler, kümeler, işlem ve modüler aritmetik, permütasyon, kombinasyon, olasılık, tablo ve grafikler, sayısal mantık problemleri konularından soru sorulacak.

    AÖF SINAV SONUÇLARI 13-14 OCAK

    Geometri konuları (3 soru): Geometrik kavramlar ve doğru açılar, çokgenler ve dörtgenler, çember ve daire, analitik geometri, katı cisimler konularından soru sorulacak.

    Tarih konuları (27 soru): İslamiyet öncesi Türk tarihi, Türk-İslam tarihi, Türkiye tarihi, Osmanlı tarihi, Osmanlı Devleti kültür ve medeniyeti, en uzun yıl, Avrupa’da yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin Türk-İslam dünyasına etkileri, 20. Yüzyılda Osmanlı Devleti, Kurtuluş savaşına hazırlık dönemi, Kurtuluş savaşı muharebeler ve antlaşmalar dönemi, Atatürk ilke ve inkılapları, Atatürk dönemi Türk dış politikası, Çağdaş Türk ve dünya tarihi konularından soru sorulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Coğrafya konuları (18 soru): Coğrafi konum ve Türkiye’nin coğrafi konumu, Türkiye’nin yer şekilleri ve özellikleri, Türkiye’nin iklimi ve bitki örtüsü, Türkiye’de nüfus ve yerleşme, Türkiye’nin ekonomik coğrafyası, Türkiye’nin coğrafi bölgeleri konularından soru sorulacak.

    Vatandaşlık (9+6 soru) konuları: Hukuka giriş, anayasal gelişmeler, genel esaslar, temel haklar, yasama, yürütme, yargı, idari yapı, uluslararası örgütler ve güncel konular (6 soru) konularından soru sorulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow