hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YÖKDİL sınavı ne zaman? Başvuru tarihleri açıklandı

    2019 YÖKDİL sınavı ne zaman Başvuru tarihleri açıklandı
    expand

    Anadolu Üniversitesi tarafından 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman sorusuna cevap geldi. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL), başvuru tarihlerine az bir zaman kaldı. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklama haber içeriğinde…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YDS ayarında olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavlarını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi, sınava dair açıklamalarda bulundu. Yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca) sınavları üzerinden Anadolu Üniversitesi, başvuruların 30 Ocak-8 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılabileceğini açıkladı. Türkiye genelinde 30 ilde yapılacak sınava, "yokdil.yok.gov.tr" adresinden başvurulabilecek.

    YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

    Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, 6. YÖKDİL Sınavı, 10 Mart 2019 Pazar günü, 30 il ve 35 sınav merkezinde, saat 14.00'te, tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

    HANGİ ALANLARDA YAPILACAK?

    Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

    KİMLER KATILABİLECEK?

    YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adaylar katılabiliyor. Akademik yükseltmelere katılacak adaylar da sınava girebiliyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow