hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cuma saati 13 Mart 2020… Bugün cuma namazı vakti saat kaçta?

    Cuma saati 13 Mart 2020… Bugün cuma namazı vakti saat kaçta
    expand

    Cuma namazı saatleri il il namaz vakitleri 13 Mart 2020 Cuma günü ibadet görevini yerine getirecek kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. CNN TÜRK 2020 ezan saatleri üzerinden hangi ilde Cuma namazının saat kaçta kılınacağı kolaylıkla öğrenilebiliyor. İşte Cuma namazı vakti ve ezan vakitleri ile ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma namazı saati bugün ibadet görevini yerine getirmek üzere camilere akın edecek binlerce kişi tarafından sıklıkla kontrol ediliyor. 13 Mart 2020 Cuma günü güncel namaz vakitleri Diyanet verileri esas alınarak hazırlanmış olan CNN TÜRK namaz vakitleri sayfası üzerinden kolaylıkla öğrenilebiliyor.

    CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    İşte bazı iller için ezan saatleri ve sorgulama yapmak isteyen kişiler için il il namaz vakitleri sayfası…

    • İSTANBUL CUMA SAATİ 13:19
    • ANKARA CUMA SAATİ 13:03
    • İZMİR CUMA SAATİ 13:26
    • ESKİŞEHİR CUMA SAATİ 13:12
    • GAZİANTEP CUMA SAATİ 12:45
    • KAYSERİ CUMA SAATİ 12:53
    • ADANA CUMA SAATİ 12:53

    İL İL CUMA NAMAZI VAKTİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

    CUMA NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

    Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır.

    CUMA NAMAZI KILINIŞI İÇİN TIKLAYINIZ…

     Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow