hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak'ın kuzeyine yeni hava harekatı: 'Hiç bir şehidimizin kanını yerde bırakmadık!'

    Irakın kuzeyine yeni hava harekatı: Hiç bir şehidimizin kanını yerde bırakmadık
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki 27 terör hedefinn tespit edilerek, imha edildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARİYE EKİNCİ'NİN HABERİ/ MSB, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgerinde PKK tarafından kullanıldığı tespit edilen 27 hedefin hava operasyonları ile imha edildiğini duyurdu.

    "27 HEDEF İMHA EDİLDİ"

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Hiç bir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde terör örgütü PKK tarafından kullanıldığı tespit edilen; sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan toplam 27 hedef, düzenlenen hava harekatları ile imha edildi” ifadelerine yer verildi.

    1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

    Bölücü terör örgütü mensupları tarafından Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde sızma ve saldırı girişiminde 1 asker şehit oldu, 4 asker ise yaralandığı haberi gelmişti. Yaralanan askerler hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanıldığı öğrenilirken, MSB 6 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta ilk belirlemelere göre 6 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtilerek bölgede operasyonların devam ettiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow