hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Dışişleri'nden Rusya'ya seyahat uyarısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    "Ülkeden ayrılın ya da gitmeyin." ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına Rusya konusunda bu uyarıyı yaptı. Uyarı, son olarak Rusya'da bir ABD vatandaşının tutuklanmasının ardından geldi. Uzmanlar Rusya'nın tutuklu Amerikalıları koz olarak kullandığını söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Maalesef gerçek şu ki, Rusya kendi vatandaşlarını ve Amerikan vatandaşlarını gözaltına almaya devam ediyor. İşte bu yüzden elimizden geldiğince açık bir şekilde, hiçbir Amerikan vatandaşının herhangi bir nedenle Rusya'ya seyahat etmeyi düşünmemesi gerektiğini çünkü Rus rejimi tarafından gözaltına alınma, hapse atılma riskiyle karşı karşıya olduklarını açıklamaya çalıştık.”

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller bu açıklamayı, ABD vatandaşı Ksenia Karelina'nın Rusya'da gözaltına alınmasının ardından yaptı.

    ABD Dışişlerinden Rusyaya seyahat uyarısı

    “Herhangi bir nedenle Rusya'ya seyahat etmeyi düşünüyorsanız yapmayın!”

    ABD'li yetkililer, ABD-Rus çift vatandaşlığına sahip kadının tutuklanmasından sonra, Rusya'daki Amerikalıları ülkeden çıkmaları ve Rusya'ya gitmemeleri konusunda bu uyarıları yaptı. Çünkü 33 yaşındaki estetisyen ve dansçı Ksenia Karelina Rusya'da 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

    ABD Dışişleri Bakanlığı çifte vatandaşlığın ona faydası olmadığını söylüyor. “Ruslar bu kişiyi Rus vatandaşı olarak görüyor.”

    Rus yetkililer Karelina'yı vatana ihanetle suçlanıyor. Hakkındaki iddia ise, Ukrayna'yı destekleyen bir Amerikan yardım kuruluşuna 50 doların üzerinde para vermesi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişlerinden Rusyaya seyahat uyarısı

    Karelina'nın bu ayın sonunda mahkemeye çıkması bekleniyor ve gerekiyor ancak uzmanlar davanın Rusya'nın gerçek odak noktası olmadığını söylüyor. “Amerikalılar pazarlık kozu olarak görülüyor.”

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz dönemde, Almanya'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir Rus tetikçisi karşılığında Amerikalı gazeteci Evan Gershkoviç'in takas edilmesini önermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow