hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Hazine Bakanı Yellen: Enflasyon düşüyor!

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Amerika'da enflasyonun uzun vadede iyiye gitmekte olduğunu savundu. Dalgalanmalara olumsuz tepki veren piyasaların korkunç bir hata yaptığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen enflasyon raporu hakkında konuştu. Tüketici fiyat endeksi salı günü yayınlanmıştı ve artış hızı düşmüş olsa da tüketici enflasyonu yükselişini sürdürmüştü.

    Yellen, fiyat artışlarındaki dalgalanmalara aldanmamak gerektiğini söyledi, enflasyon eğiliminin olumlu göründüğünü savunup piyasaları uyardı ve "Dün enflasyonla ilgili bir rapor yayınlandı. Çoğunluğun beklediğinden biraz daha yüksek değerler gördük. Piyasa da buna tepki verdi. Uzun vadeli eğilimleri göremeyip ufak dalgalanmalara odaklanmak kanımca korkunç bir hatadır. Oysaki enflasyon eğilimleri düşüş gösteriyor” sözlerini kullandı.

    Geçmiş enflasyonu koronavirüs salgını ve Ukrayna-Rusya savaşı gibi olaylara Bağlayan Amerikan Hazine Bakanı Yellen, 2022'ye kıyasla enflasyonun çok daha az oluşuna dikkat çekerek, “Bir enflasyon dalgası yaşadık. Gerçekten 70'lerden ve 80'lerin başından bu yana görmediğimiz bir seviyeye ulaştı ve Amerikalılar satın aldıkları ürünlerde bir fiyat artışı yaşadı. Bu ürün yeni ya da ikinci el araba olsun, yakıt olsun. Yakıt fiyatları özellikle Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında zirve yaptı” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak Yellen, enflasyonun neredeyse Amerikan Merkez Bankası’nın hedeflediği seviyeye düştüğünü söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow