hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM Genel Sekreteri Guterres bir kez daha İsrail’e seslendi: Silahları susturmanın zamanı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’de yardım çalışanlarının öldürülmesi hakkında ilk kez konuştu ve "Yardım çalışanları neden öldürüldü bilmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Guterres artık silahların da bir an önce susmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni Gazze gündemiyle topladı ve ‘Silahlar sussun’ çağrısını yineledi.

    Dünya Merkez Mutfağı'nda yedi çalışanının öldürülmesine tepki gösteren Guterres, bunun istisnai bir durum olmadığını hatırlatarak 'Hesap verilmesini istiyoruz' dedi.

    Antonio Guterres, “İsrail hükümetinin bu bağımsız soruşturma olasılığını kabul etmesi gerektiği açıktır, çünkü soruşturma ancak İsrail makamlarının iş birliğiyle çalışabilir. Toplam 196 insani yardım çalışanı öldürüldü ve her birinin neden öldürüldüğünü bilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

    Geçen hafta İsrail'in Gazze'deki hedefleri yapay zeka ile seçtiği ortaya çıkmıştı. Guterres, "Tüm aileleri etkileyen ölüm kalım kararlarının hiçbir kısmı, algoritmaların soğuk hesaplamasına devredilmemelidir" dedi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow