hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terör saldırısı sonrası Ukrayna'dan Moskova açıklaması geldi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna, Moskova'daki saldırının ardından bir açıklamada bulundu. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi, saldırının Ukrayna ile ilgisinin olmadığını duyurdu. İki hafta önce Moskova'da bir saldırı olabileceği konusunda uyarı yayınlayan ABD de saldırının arkasında DEAŞ'ın olabileceğine işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "UKRAYNA'NIN BU OLAYLA KESİNLİKLE BİR İLGİSİ YOKTUR"

    Rusya'nın başkenti Moskova'daki etkinlik merkezine düzenlenen saldırının ardından, gözler 2 yıldır aralarında savaş olan Ukrayna'ya döndü. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Moskova'daki saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Ukrayna'nın Moskova'daki saldırı ile bir bağlantısı olmadığını açıkça belirten Podolyak, "Kayıtlara geçsin. Ukrayna'nın bu olaylarla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Gerçekte, ülke olarak Rusya ordusu ve Rusya Federasyonu ile tam teşekküllü, tam ölçekli, yoğun bir savaş içindeyiz ve hepsinden önemlisi her şeye yalnızca savaş alanında karar verilecek. Ukrayna, Rusya Federasyonu'nun aksine hiçbir zaman terör yöntemlerini, terörizmi bir savaş yöntemi olarak kullanmamıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terör saldırısı sonrası Ukraynadan Moskova açıklaması geldi

    "YAŞANAN SALDIRIDA UKRAYNA'YA İLİŞKİN BİR EMARE YOK"

    Ukrayna'nın bu açıklamasına ABD'den de destek geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Moskova'da gerçekleşen silahlı saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirdi. "Şu anda bu saldırıya Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok ancak haberler henüz çok yeni. Buna bakacağız ancak daha ilk saatte bu Ukrayna ile bağlantılı gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın" ifadelerini kullandı.

    Terör saldırısı sonrası Ukraynadan Moskova açıklaması geldi

    ABD'NİN RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ UYARMIŞTI

    Abd, Rusya'nın başkenti Moskova'daki saldırıdan 2 hafta önce Moskova'daki vatandaşlarını uyarmıştı. Aşırılıkçıların halkı hedef alabileceğini belirtmişti. Kirby, bu konuya da değindi. "Dışişleri Bakanlığını veya oradaki büyükelçiliğimizin Moskova'daki tüm Amerikalılara sadece kendi güvenlikleri için büyük toplantılardan, konserlerden, tabii ki alışveriş merkezlerinden ve buna benzer şeylerden kaçınmaları yönünde bir duyuru yayınlandığını görmüşsünüzdür" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan yönetimi DEAŞ'ın saldırıyı üstlenmesiyle ilgili de yorum yaptı. Saldırının arkasında DEAŞ'a bağlı bir örgütün bulunduğunun inandırıcı olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow