hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'tan Biden'a İsrail suçlaması: “Yüzde yüz Filistin yanlısı”

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de kasım ayındaki başkanlık yarışı devam ederken eski Başkan Donald Trump, Filistin konusunda ABD Başkanı Biden'a yüklendi. Trump, "Biden yüzde 100 Filistin yanlısı, Yahudilerin Demokratlara nasıl oy verdiğini anlamıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Biden yüzde yüz Filistin yanlısı.'' Bu ifadeler Donald Trump'a ait.

    Aşırı sağ ve sağ kesimlerin oyunu alan Trump, ABD merkezli muhafazakar gazete "Gerçek Amerika'nın Sesi"ne konuştu. Yeniden başkan olmak isteyen Trump, "Biden yüzde 100 Filistin yanlısı, Yahudiler Demokratlara nasıl oy veriyor anlamıyorum" dedi.

    Trumptan Bidena İsrail suçlaması: “Yüzde yüz Filistin yanlısı”

    Trump açıklamasında demokrat Yahudilere de yüklendi. "Biden'a oy veren bir Yahudi İsrail'i sevmiyor" dedi. İsrail'e silah sağladığı ve soykırım tehlikesini görmezden geldiği için eleştirilen ABD Başkanı’nı "yüzde 100 Filistin yanlısı" olmakla suçladı. "Biden bundan nasıl kurtulacağını bilmiyor" dedi.

    Trumptan Bidena İsrail suçlaması: “Yüzde yüz Filistin yanlısı”

    Trump ayrıca Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı verdiğini ve ABD Büyükelçiliği’ni buraya taşıma kararı aldığını hatırlattı. "Şimdiye kadarki tüm diğer başkanlardan daha İsrail yanlısıyım" dedi. Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı, "Belki de bir Demokrata oy vermek kötü bir alışkanlıktır" diyerek oy istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow