hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Gazze'ye yardımlarda 2’nci sırada

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gazze'de insani felaket yaşanıyor, uluslararası toplum yardımların Gazzeli sivillere ulaştırılması için uğraşıyor. İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana da Türkiye Gazze'ye yardım elini uzatıyor. İsrail'in açıkladığı verilere göre Gazze yardım gönderen ülkeler içinde Türkiye ikinci sırada yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail 5 buçuk aydır Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Milyonlar yerlerinden edildi. On binler hayatını kaybetti ve yaralandı. İnsani durum felaket boyutunda. Bölgede açlık ve kıtlık alarm veriyor.

    Ssaldırıların başladığı günden bu yana uluslararası toplum insani yardımların Gazzeli sivillere ulaştırılması için çaba sarf ediyor.

    Türkiye Gazzeye yardımlarda 2’nci sırada

    İsrail verilerine göre Türkiye, Gazze’ye en çok yardım yapan ikinci ülke konumunda.

    İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki hükümet aktivitelerini koordinasyon birimi Cogat, Gazze'ye en çok yardım yapan ülkeleri paylaştı.

    21 Mart 2024 tarihli paylaşılan verilere göre, Gazze Şeridi'ne en çok yardım yapan ülke yüzde 27 ile Birleşik Arap Emirlikleri oldu. Türkiye yüzde 19'luk oran ile ikinci sırada yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Gazzeye yardımlarda 2’nci sırada

    Listenin devamında Gazze'ye en çok yardım gönderen ülkeler sırasıyla Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Ürdün, Pakistan, Rusya, Romanya, Bahreyn, Hindistan oldu.

    Geri kalan yüzde 11'lik bölüm ise tabloda diğer olarak adlandırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow