hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'dan dünyaya yayılan başarı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'de kurdukları şirketlerle dünyada adından söz ettiren girişimcilerin sayısı her geçen gün artıyor. Onlardan biri de ilkokul sıralarında başlayan dostluklarını başarı hikayesine dönüştüren Berker Yaşar ve Tugay Güzel'in adeta "dost meclisine" benzettikleri şirketi. İşte o şirket ve başarıları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berker Yaşar ve Tugay Güzel. Onlar Türkiye'nin en yeni ve başarılı iki girişimcisi. Ama yalnızca ortak değil aynı zamanda 20 yılı aşkın süredir beraber olan iki arkadaş. Ortak bir şirket kurma hayalini gerçekleştirmek için biri ASELSAN'daki prestijli işini bıraktı, diğeri ise Londra'da bol sıfırlı maaşı geride bırakıp yurda döndü. İlkokul sıralarında başlayan dostluklarını 2016’daki kurdukları firma ile ortaklığa dönüştüren ikili, bir şirketten ziyade dost meclisi oluşturdu ve yaklaşık 6 yılda 180 başarılı proje tamamlandı.

    Arkadaşlarımız diye ifade ettikleri 150'den fazla çalışanla üretilen özel ürünler ardı ardına ihracat başarısı yakaladı. Onlardan biri de makinalarda sorun yaşamadan arızaları tespit eden bir sensör.

    "Sadece dünyada değil, uzayda da varız" diyen ikili, Türkiye'nin ilk özel uydusunu geliştirip uzaya göndermek için SpaceX ile anlaştı.

    Ankara merkezli teknoloji firmasının ürünlerinden biri de katlanabilir led ekran çözümü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow