hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret ne kadar olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yeni kabine açıklandı. Gözler ekonomi alanındaki vaatlere çevrildi milyonlar, temmuz zammını bekliyor. Çok sayıda formül var masada. Uzmanlar, asgari ücretin en az 10 bin liranın üzerine çıkacağında hemfikir ama daha fazlası da var. Emekli maaşları için de benzer beklentiler mevcut.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret ve emekli zammı için geri sayım başladı. TÜİK, mayıs enflasyonunu açıklanacak ve temmuz zamları da şekillenmeye başlayacak. Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına başlayacak.

    Asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağı hükümet tarafından dile getirildi ama çalışma hayatında farklı parametreler de gündemde.

    Uzmanlara göre enflasyonun yüzde 25 seviyelerinde olması bekleniyor. Bu oranın yansıtılması durumunda asgari ücretin 10 bin 634 liraya yükselmesi bekleniyor. Diğer bir beklenti bu rakama eklenecek olası refah payıyla birlikte zam oranının yüzde 40 ulaşması. Bu durumda da asgari ücret 11 bin 910 lira oluyor.

    Emekliler de temmuzu bekliyor. SSK ve BAĞKUR emeklilerine kademeli refah payı üzerinde çalışılıyor. Bu da daha az maaş alan emekliye daha çok zam yapılacağı anlamına geliyor.

    Sabah Gazetesi'nin haberine göre formüller arasında 10 bin-15 bin lira arasında maaş alanlara yüzde 45, 15 bin-20 bin lira arasında maaş alanlara yüzde 40, 20 bin ve üzerinde maaş alanaysa yüzde 35 zam yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow