hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomide seçimsiz 4 yıl ne getirir? Uzman isim CNN TÜRK'te değerlendirdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Enflasyon rakamları açıklandı. Martta enflasyon yüzde 3,16 gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de enflasyonun öngörüler doğrultusunda gerilediğini ifade etti. Peki, enflasyonla mücadele için hangi adımlar atılacak? Kalıcı fiyat istikrarı nasıl sağlanır? Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimler geride kaldı, ekonomide beklentiler arttı. Peki, enflasyonla mücadele için hangi adımlar atılacak? Konuyu CNN TÜRK'te değerlendiren Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, "Artık seçim ekonomisi, seçim ikliminden olağan ve rutin geçim ekonomisi dediğimiz sathı mahale geçmiş durumdayız. Gelinen noktada ilk 3 aylık yani ilk çeyreklik enflasyonun manşeti ve alt kırılmaya bakıldığında, artık orta vadeli program ve 12'nci 5 yıllık kalkınma planlarının ötesinde daha nokta atışı, daha yol planını gösteren, daha vadeler ve fayda maliyet analizi, etki analizi ortaya koyulmuş, kamuoyuyla paylaşılmış yol haritalarına ihtiyaç var" dedi.

    Ekonomide seçimsiz 4 yıl ne getirir Uzman isim CNN TÜRKte değerlendirdi

    Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Önceliğimiz enflasyonu kalıcı olarak düşürmek" denildi. Enflasyonu düşürmek için atılan adımlar etkili mi? Prof. Dr. Murat Ferman, "Belirli bir seviyeden sonra enflasyon kalıcı yüksek tansiyon gibi standart reçetelerle çözülme kavuşturulamaz. Yapısal reform bacağı, bütçe üzerinden mali bacağı ihmal edilen hiçbir program parasal politikalar ne kadar kararlı ve etkin yürütülürse yürütülsün sonuç alınamayacağı gibi parasal politikaları da etkisiz hale getirir. Onun için bütüncül politikalar önemli" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki, kalıcı fiyat istikrarı için ne yapılmalı? Prof. Dr. Murat Ferman, "Parasal politikaların yanına mali politikaları da ekleyeceğiz. Yapısal reformlar yapısını da ihmal etmeyeceğiz. Enflasyonu makul bir sürede sürdürülebilir bir seviyeye çekere vatandaşın üstündeki bunaltıcı etkiyi azaltacağız" vurgusu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow