hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliler ek zammı ne zaman alacak?

    Milyonlarca emeklinin beklediği o hafta geldi. Yüzde 5 ek zammı içeren kanun teklifi bu hafta Genel Kurul’un gündeminde olacak. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, SGK Uzmanı Melis Elmen ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “SSK ve Bağkur emekli aylıklarına enflasyon oranında yani yüzde 37,57 zam yapıldı.”

    Ama bu zam yeterli olmadı. Yüzde 5'lik bir artış daha yapıldı. SSK ve Bağkur emeklilerinde zam oranı değişti. O oran yüzde 42.6'da sabitlendi.

    SGK Uzmanı Melis Elmen konuyla ilgili, “6 bin lira olanlar yüzde 42,6’lık farkla 8 bin 556 ya ulaşmıştı. 7 bin lira lanlar da 9 bin 982 TL’ye ulaşmıştı” ifadelerini kullandı.

    Emekliler ek zammı ne zaman alacak

    Peki en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

    “Peki 10 bin liranın üzerinde olanların maaşı ne oldu? Örneğin 7200 TL alan bir kişi 7500 alacakken 10 bin 267 liraya çıktı. 7500 ve üzerine hiç çıkmamış kişiler 10 bin 695 lira alacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki bu aradaki fark hesaplara ne zaman yansıyacak?

    “Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu toplanıyor. Aralarında görüşüp Meclis Başkanı’na soracaklar. Onun da onayıyla birlikte yasal düzenleme onayı alacak ve kabul görecek. Yasalaşır yasalaşmaz Resmi Gazete’de yayımlanacak ve bu da en geç ocak ayı sonuna kadar olur. En erken de 1-2 Şubat tarihinde bu farklar hesaba yatar. 2024 yılında bağlanacak aylıklar da bu hesaplamalar üzerinden bağlanacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow