hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT’de işverene prim desteği

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi yasalaştı. Milyonlarca kişi emekliliğe hak kazandı. Ancak bir yandan EYT’den yararlanıp çalışmaya devam edenler var. İşte bu çalışanlar için işverene yüzde beşlik prim desteği sağlanacak. Peki teşvik programında detaylar ne? Detaylar CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Mehmet Onur'un haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT yasası kapsamında emekli olup bir yandan da çalışamaya devam eden işçiler için işverene prim desteği sağlanacak. İşverene yüzde 5'lik prim desteğinin belli şartları var.

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    “EYT kapsamında emekli olacak vatandaşlarımıza emekli olduklarında onları çalıştıran iş verenlere bir prim teşviki söz konusu olacak. Her zaman olduğu gibi bizim Sosyal Güvenlik Kurumu içerisindeki prim borçlarından yararlanmamızın en önemli koşulu Sosyal Güvenlik Kurumuna sigorta prim borcumuzun olmaması gerekiyor ya da yapılandırılmış olması gerekiyor.

    BİR DİĞER ÖNEMLİ MADDE KAYIT DIŞILIK

    “Bu maddelerden en önemlisi kayıt dışı çalıştırmaması gerekiyor. İşverenin yoksa bu teşviklerden yararlanamıyor.”

    İŞVEREN EYT'Lİ ÇALIŞANINI "08 KODU" İLE İŞTEN ÇIKARMIŞ OLMALI

    “Tekrar aynı yerde kişiyle çalışmaya devam eden iş verenden 30 gün içinde işe giriş bildirgesini yani ben a iş yerinde çalışıyorum ve EYT kapsamında emekli oldum. Emekli işe giriş bildirgesini işveren Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderdiğinde bu teşvikten yararlanabilir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÜZDE 5'LİK TEŞVİK TUTARLARI NASIL BELİRLENECEK?

    Asgari ücret ile çalıştırdığını bir işçinin destek birimi 638 lira gibi olur. Tabi bu asgari ücret tutarında olan bir rakamdır. Çalıştırdığınız personelin maaşı ne kadar yüksek ise bu rakam 1500-1600 liraya kadar yükselmesi söz konusudur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow