hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT'de kıdem tazminatı çıkmazı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    EYT ile emekli olan vatandaşlar çalışmaya devam etmek istiyor. Peki emeklilik sonrası çalışmalarda kıdem tazminatı alınabilir mi? Kimler kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor? Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal detayları CNN TÜRK'e anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca kişi, EYT'den faydalanarak emekli oldu. Fakat akıllarda hala soru işaretleri var.

    Emekli olup, çalışmaya devam etmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Peki çalışmaya devam edenler kıdem tazminatından faydalanabilir mi?

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, merak edilenleri şu sözlerle yanıtladı: “1 senenin üzerinde çalışması varsa vatandaşlarımızın ve EYT kapsamında emekli olacaklarsa kıdem tazminatı almaya hak kazanıyorlar. Kıdem tazminatı 30 günlük giydirilmiş brüt ücret şeklinde hak kazanılıyor. Bu ücret çalışma yılıyla çarpılarak bir rakam bulunuyor. Şu an itibariyle kıdem tazminatımızın tavanı 19 bin 982 lira tabanı da asgari ücret. Vatandaşlarımız eğer karşılıklı olarak işverenle anlaşırlarsa bunu her şart altında peşin veya taksitle alabilirler bu tamamen karşılıklı rızaya bağlı.”

    EYTde kıdem tazminatı çıkmazı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilikten sonra, kıdem tazminatını alarak tekrar çalışmaya başlaması halinde ise, kıdem tazminatı, yeniden başladığı günden itibaren hesaplanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow