hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler Merkez Bankası'nda… Faiz kararı yarın 14.00’te açıklanacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Merkez Bankası yarın saat 14'te bir kez daha faiz kararını açıklayacak. Geçtiğimiz ay politika faizinde bir değişikliğe gidilmemişti. Peki yarın için beklentiler ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası’na çevrildi. Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak.

    Geçtiğimiz ay Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50'de sabit bıraktı.

    Peki mayıs ayı toplantısı için ekonomistlerin genel beklentisi ne? Ekonomistlerin genel beklentisi Merkez Bankası’nın faizi değiştirmeyip yine yüzde 50'de sabit bırakması.

    Gözler Merkez Bankasında… Faiz kararı yarın 14.00’te açıklanacak

    Merkez Bankası, bir önceki toplantının karar metninde parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkilerinin yakından izlendiğini belirtti ve "kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir" dedi.

    Ayrıca, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşunun sıkılaştırılacağının da altı çizildi.

    "Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon 2024 yılının ikinci yarısında tesis edilecektir." vurgusu yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow