hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında: 22 Şubat’ta açıklanacak

    Önümüzdeki hafta gözler bir kez daha Merkez Bankası’na çevrilecek. 22 Şubat Perşembe günü yeni Başkan Karahan başkanlığında ilk Para Politikası Kurulu toplanacak. Mevcutta faiz yüzde 45 düzeyinde. Peki perşembe günü gelecek karar için beklentiler ne? Merkez Bankası Başkanı Karahan nasıl mesajlar vermişti? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını 22 Şubat Perşembe günü açıklayacak. Bu, yeni Başkan Fatih Karahan başkanlığındaki ilk toplantı olacak.

    Son toplantıda politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e yükseltildi. Peki perşembe günü için beklenti ne? Ekonomistlerin genel beklentisi faizin değişmemesi, yüzde 45'te sabit tutulması yönünde.

    Sinyali yeni Başkan enflasyon raporu sunumu yaparken sorulara verdiği cevaplarda da vermişti. “Faiz artışı döngüsünü sonlandırdık, indirimi konuşmak için ise erken.”

    Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında: 22 Şubat’ta açıklanacak

    Karahan, "Enflasyon görünümünde belirgin bir bozulma görülmesi halinde parasal sıkılık gözden geçirilecek." diye de ekledi.

    Merkez bankası adımlarını atarken enflasyonun seyrini yakından takip ediyor. Peki düşüş ne zaman başlayacak? Yıl sonu için tahmin ne?

    Karahan 2024 yıl sonu tahmininin %36 olduğunu belirtmişti. Merkez Bankası enflasyon tahminini değiştirmedi. 2024 yılsonu için yüzde 36, 2025 için yüzde 14 olarak korundu. 2026 için tahmin ise tek hane. Yüzde 9.

    Ama 2024 yılı için mayıs ayında bir zirve bekleniyor, enflasyonun yüzde 70'i aşıp ardından düşmesi öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow