hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis'te bütçe maratonu başlıyor

    Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe maratonu başlıyor. 2024 yılı bütçesi, yarın Meclis’e sunulacak. 20 Ekim Cuma günü ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Plan Bütçe Komisyonu’nda bütçe sunumunu yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce 12. Kalkınma Planı sunumu yapılacak. Ardından 2024 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak. 17 Ekim’de de Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda mesai yoğun olacak.

    2024 bütçe görüşmeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın 20 Ekim'de komisyonda yapacağı sunumla başlayacak. 26 Ekim'de teklifin geneli üzerindeki görüşmelere geçilecek. 27 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütçesi görüşülecek.

    Ardından 31 Ekim'den 3 Kasım'a kadar Adalet, Hazine, Ticaret ve Sanayi Bakanlıklarının bütçeleri komisyonda görüşülecek. 7-10 Kasım arasında ise İçişleri, Sağlık, Gençlik ve Spor ile Çevre Bakanlıklarının bütçeleri görüşülecek. Plan Bütçe Komisyonu’nda 17 bakanlığın görüşmeleri 23 Kasım’a kadar devam edecek. 24 Kasım'da ise Cumhurbaşkanlığı bütçesi ele alınacak.

    Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerin tamamlanmasının ardından 4-15 Kasım tarihleri arasında ise 2024 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri gerçekleştirilecek. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından da 2024 yılı bütçesi Genel Kurul’da oylanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow