hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Şimşek'ten fenomen açıklaması: "Sosyal medyadan geliri olup vergi vermeyenler var"

    Son dönemde çok tartışılan sosyal medya fenomenlerine bir de vergi takibi geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan denetimlerde vergi ödemeyen çok sayıda sosyal medya fenomeninin belirlendiğini ve gerekli işlemlerin başlatıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son yıllarda e-ticaretin arttığına ve buna bağlı olarak elektronik ödemelerde de artışın görüldüğüne işaret etti. Bakan Şimşek, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için banka kartı, kredi kartı ve sanal kart üzerinden yapılan elektronik ödemeleri yakın takibe aldıklarını bildirdi. "Elektronik ödemelere ilişkin veriler üzerinden elektronik ortamda mal ve hizmet alım satımı yapan firmalar hakkında detaylı çalışma başlattık ve bu kapsamda ödeme kayıtlarından hareketle yaklaşık riskli 250 bin mükellefi analize tabi tuttuk." diye konuştu.

    Mehmet Şimşekten fenomen açıklaması: Sosyal medyadan geliri olup vergi vermeyenler var

    Bu kapsamda sosyal medya üzerinden gelir elde edenler de takibe alındı. Şimşek, "Başta fenomenler olmak üzere, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyenler hakkında çalışma başlatıldı. E-ticaret ve sosyal medya uygulamalarına yönelik yapılan analiz çalışmaları sırasında gelir elde ettiği halde hiç vergi mükellefiyeti bulunmayanlar tespit edilerek gerekli işlemler başlatıldı." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Şimşekten fenomen açıklaması: Sosyal medyadan geliri olup vergi vermeyenler var

    Şimşek, "Denetim ekiplerimiz hem sahada hem de diğer uygulamalar yoluyla vergi kayıp ve kaçağına göz açtırmayacak. Vergi ödemeyenlerin üzerine gidiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow