hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortadoğu’da artan gerilim sonrası haftanın ilk rakamları! Piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

    Gazzelilerin son sığınağı olan Refah kentini vurdu ve 100'den fazla ölü var. Bu durum yeni haftada piyasayı nasıl etkileyecek? Detayları Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz detayları şu ifadelerle aktardı;

    Ortadoğu'daki savaş, 7 Ekim’de borsa tarafında oldukça olumsuz etkilemişti. Hatta biz bu olumsuzlukla beraber yakın vadede en düşük 7200’leri gördük. Fakat bugün itibariyle baktığımda borsa tarafında çok güçlü bir açılış var.  9150 biri gösteriyor. 9100 çok kritik direnç. Orayı kırabilir miyiz? Acaba ‘Orada bir kâr satışı gelir mi?’ dedik ama gelmedi.

    İlginç bir süreçteyiz. Son 6 haftadır hele ki son 12 haftadır ralli havasında giden, geçtiğimiz hafta hemen hemen her gün yeni bir zirveyi test ettiğimiz bir yükseliş içerisindeyiz. Dolayısıyla şimdilik bu jeopolitik risk, borsa tarafın baskılamış gibi görünmüyor.

    Özellikle yabancılardan gelen bir raporlar var. Bunların özellikle bankacılık endeksi tarafına olumlu yansıdığını görüyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şunu anlıyoruz; yatırımcılar bu son dönemde gelen ralli havasını çok kaçırmak istemiyorlar. Bu jeopolitik risk fiyatlamasının borsa tarafında olumsuz bir etkisi olmadığını çok net görüyoruz.

    Bu noktada şunu söyleyeyim; çok çok olumsuz bir haber akışı olmadığı sürece borsa tarafında ben çok sert bir düzeltme, sert düşüş beklemem.

    Gün içi kâr realizasyonu görebiliriz. Seçime kadar olan sürede yani yaklaşık 3 haftalık sürede 9 bin-10 bin bölgesini görmek çok muhtemel diye düşünüyorum.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow