hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021'de ekonomi nasıl olacak? Cevdet Yılmaz CNN TÜRK'e yorumladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    2021'de ekonomi nasıl olacak? CNN TÜRK'e konuşan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz bu soruya yanıt verdi. "İnşallah yıl sonu itibariyle enflasyonda tek haneleri görmüş oluruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BÜYÜME YILI OLACAK, AŞIYLA TÜNEL UCU GÖRÜNDÜ"

    "2021'de hem dünya hem Türkiye'de bir büyüme yılı olacak. Aşı ile birlikte tünelin ucu ve ışık göründü. Ama mutasyon tartışmalarının gölgesinde bu öngörüleri yapıyoruz. Aşılar devreye girdikçe bu pandemiye dönük kısıtlamaların rahatlaması ve sosyoekonomik etkileri olacak." Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, 2021 yılına ilişkin ekonomik seyri böyle değerlendirdi. CNN TÜRK'e konuşan Yılmaz, ''Hedef sürdürülebilir büyüme'' dedi.

    "TÜRKİYE TEDARİK SİSTEMİ VE SAĞLIKTA AVANTAJLI"

    Yılmaz, Türkiye'nin pademide öne çıkan avantajları olduğuna dikkat çekti. "Türkiye'nin avantajı krizi iyi yöneten ve pandemi sonrası ortamın fırsatlarından iyi istifade edecek ülkelerden biri. Tedarik sistemlerindeki çeşitlenmeler, sağlık endüstrilerinin ön plana çıkması Türkiye'nin yararlanacağı fırsatlar olacak" ifadelerini kullandı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GIDA FİYATINA ERKEN UYARI ÇARESİ

    Gıda fiyatlarındaki artış da gündemindeydi. Gıda komitesinin çare için dikkat çektiği erken uyarı sisteminin öneminin altını çizen Yılmaz, "Özü şu; koruyucu hekimlik gibi. Sonuçlar ortaya çıksın da müdahale edelim değil. Sonuçları önceden öngörüp erken aşamada müdahale etmek işin özü bu" şeklinde konuştu.

    Peki, o erken müdahale nasıl yapılacak? Yılmaz, "Verilere dayalı, Merkez Bankası, Tarım Bakanlığı hep birlikte çalışacak. Önceden arz ile ilgili öngörüp, verilere dayalı analizlerle bu sonuçlar ortaya çıkmadan müdahale imkanı ortaya koyulmuş olacak" yanıtını verdi.

    ENFLASYONUN SEYRİ NE OLUR?

    Yılmaz, alınan kararların enflasyon üzerinde olumlu etki yapacağını belirterek yıl sonu tek haneleri de işaret etti. "Yıl sonu itibari ile tek haneleri görmüş oluruz inşallah" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow