hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kacır duyurdu: 450 milyon dolar finansman hesaplara yatıyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesindeki KOBİ'ler için açıkladığı 450 milyon dolarlık finansman KOSGEB tarafından işletmecilerin hesaplarına yatırılmaya başladı. Açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan geldi. Bakan Kacır, "Bütçenin tamamı bitinceye kadar programa başvuruları almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEPREMZEDE İŞLETMEYE DESTEK ÖDEMESİ

    450 milyon dolarlık finansman, depremzede KOBİ'lerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ekim'de kabine toplantısının ardından deprem bölgesindeki işletmelere destek sağlanacağını açıklamıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise o destek tutarlarının işletmelerin hesaplarına yatırılmaya başladığını açıkladı. Bakan Kacır, "11 ilimizden başvurusu onaylanan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon liralık finansmanı aktarmış olduk" ifadelerini kullandı.

    "DEPREMZEDELER İÇİN YENİ FON GELECEK"

    Bakan Kacır, programa başvurularda yoğun bir talep olduğunu söyledi. Başvuran işletme sayısının 50 bine eriştiğine dikkati çeken Bakan, "450 milyon doların tamamını bölge işletmelerine aktaracağız. Bütçenin tamamı bitinceye kadar programa başvuruları almaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinde canlanma sağlayacak bu desteğe yeni fonlar eklemek için çalışmalarımız da ayrıca devam ediyor" vurgusu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Kacır duyurdu: 450 milyon dolar finansman hesaplara yatıyor

    Proje, depremlerin ardından bölgedeki işletmelerde meydana gelen zararın karşılanması ve ekonomik canlanmanın sağlanması için hayata geçirildi. Proje kapsamında dünya bankasından 450 milyon dolarlık finansman ile sağlanan destek, KOSGEB aracılığı ile az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için farklı kademelerde kullandırılacak.

    GERİ ÖDEME FAİZSİZ OLACAK, İŞLETME TEMİNAT ÖDEMEYECEK

    İşletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında finansman sağlanacak. Geri ödemesi tamamen faizsiz olacak ve işletmelerden teminat istenmeyecek. KOSGEB desteği 36 ay süreyle uygulanacak. İlk 24 ayında KOBİ'ler ödeme yapmayacak. Sonraki 12 ayda ödemeler 3 taksit olarak gerçekleştirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow