hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasap köftedeki 10 kilogram sınırı kalkacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tarım ve Orman Bakanlığı et sektöründe yenilik için harekete geçti. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Türk Gıda Kodeksi et, hazırlanmış et karışımları ve et ürünleri tebliğ taslağını sektör temsilcilerinin görüşüne açtı. Eğer taslak kabul edilirse, günlük 10 kilogram üretilebilen kasap köftede sınır olmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanlığı, et ürünleri tebliğ taslağını görüşe açtı. Söz konusu tebliğin yürürlüğe girmesiyle ette yağ oranı yüzde 25'i geçemeyecek. Kırmızı etten yapılacak köftede, hayvansal kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve soya kullanılamayacak. 

    Tebliğde kanatlı etlere ilişkin düzenlemeler de bulunuyor. Çiğ kanatlı etleri hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilecek ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulacak. 

    Çiğ etler ve sakatat birbiriyle temas etmeyecek şekilde muhafaza edilecek ve satılacak. Daha önce günlük 10 kilo sınırı getirilen ancak denetimde sıkıntı yaşanan kasap köfte de artık serbestçe satılacak.

    Sektör temsilcileri tebliğ taslağına ilişkin görüşlerini 24 Eylül tarihine kadar bakanlığın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne iletebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow