hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OHAL bölgesine çek düzenlemesi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ekonomiye yönelik Resmi Gazete'de art arda yeni kararlar geldi. Buna göre OHAL ilan edilen il ve ilçelerde gerçek ve tüzel kişilerin çeklerinin ibraz süresi 9 Haziran'a kadar durduruldu. Ayrıca başta Adana, Hatay gibi deprem bölesindeki illerde su ürünleri üreticiliği yapan balıkçılara yönelik destekler açıklandı. İhracı kayda bağlı mallar listesine kümes hayvanlarını etleri de eklendi. Peki, yeni adımların detayları ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GERÇEK VE TÜZEL KİŞİNİN İBRAZINA EK SÜRE TANINDI

    Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile OHAL bölgesinde çek düzenlemesine gidildi. Böylece çek ile işlem yapanlara ilave süre tanınmış oldu. OHAL ilan edilen il ve ilçelerde gerçek ve tüzel kişilerin çeklerinin ibraz süresi 9 Haziran'a kadar durduruldu. Böylece çek ile işlem yapanlara ilave süre tanınmış oldu.

    İHRACA BAĞLI MALLARA KÜMES HAYVANI DA EKLENDİ

    Ayrıca ihracı kayda bağlı mallar listesine kümes hayvanlarını etleri de eklendi. Ticaret Bakanlığı onayı olmaksızın bu hayvanların etlerinin ihracatı yapılamayacak. Amacın piyasa dengesizliklerinin önüne geçmek olduğu vurgulanıyor.

    ADANA, HATAY'DAKİ BALIKÇIYA 60 BİN TL'YE KADAR DESTEK

    Bir diğer karar ise deprem bölesindeki illerde su ürünleri üreticiliği yapanlar ile deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçılara yönelik destek. Bu kapsamda Adana'da deniz balıkçılığı yapanlara tekne ebadına göre 5 bin TL ile 30 bin TL arası, Hatay'da ise 10 bin TL ile 60 bin TL arası destek verilecek. İç sularda avcılık yapılan illerde ise yine tekne abadına göre 3 bin 500 TL ile 6 bin TL arası destek ödemesi yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara ise yumurta başına 20 kuruş, yavru balık başına 1 TL, porsiyonluk balık başına 30 TL, anaç balık başına ise 250 TL destek verilecek. Ödemeler yıl sonuna kadar bir defaya mahsus yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow