hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SPK uyardı, savcılıklar harekete geçti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dövizdeki dalgalanmayla ilgili ekonomik tedbirler alınırken, bir yandan da manipülasyonlarla ilgili harekete geçildi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yalan haber yapanlara karşı yasal işlem yapılacağını belirtmesi ardından, savcılıklar harekete geçti. Bu kapsamda 346 sosyal medya hesabı tespit edildi ve tahkikat başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası ve BDDK, piyasaları rahatlacak adımları atarken, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da, manipülasyonla ilgili uyardı. SPK'dan yapılan yazılı açıklamada sermaye piyasalarının etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişi için tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Yalan, yanlış haber ve açıklamaları yapanlar ve yayanlar hakkında her türlü yasal işlemin yapılacağı ifade edildi. 

    Açıklamanın ardından İstanbul, Ankara ve İzmir cumhuriyet başsavcılıklarından art arda soruşturma haberleri geldi. Başsavcılıklar, soruşturmaların Türk Ceza Kanunu, Bankacılık Kanunu, SPK mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca başlatıldığını açıkladı.

    İçişleri bakanlığı da bir açıklama yaptı. Türkiye ekonomisine yönelik dolar kuru manipülasyonu yapan ve olumsuz algı oluşturmayı hedef alan sosyal medya paylaşımlarının takip edildiğini ve gerekli yasal işlemlerin yürütüldüğünü duyurdu. Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, özellikle sosyal medya hesaplarını mercek altına aldı. İçişleri Bakanlığı açıklamasında, "7 Ağustos'tan bugüne kadar, sosyal medya üzerinden dolar kuru yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde paylaşım yapan 346 hesap tespit edilmiş, konuyla ilgili adli tahkikata başlanmıştır." denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow