hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    The Economist dergisi Türk ekonomisini yorumladı

    İngiltere merkezli ekonomi dergesi The Economist, Türk ekonomisinde olumlu gelişmeler yaşandığını yazdı. Enflasyondaki düşüşe dikkat çekilen haberde, organize suç örgütlerine karşı operasyonların da altı çizildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YENİ EKONOMİ EKİBİ İŞLERİ DÜZELTİYOR"

    "Seçim sonrası göreve gelen ekonomi ekibi işleri düzeltiyor" dendi, enflasyondaki düşüşe dikkat çekildi. İngiltere merkezli The Economist, Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri yorumladı.

    Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelesindeki yöntem değişikliğine vurgu yapılan haberde, yüzde 31,5'lik faiz artışının altı çizildi. Aylık enflasyonun yüzde 9 seviyelerinden yüzde 3'lere kadar düşmesine dikkat çekildi.

    The Economist dergisi Türk ekonomisini yorumladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE SIKI ÖNLEM"

    Türk lirasının değer kaybının yavaşlamasına da vurgu yapılan haberde, ekonomi dışında olumlu gelişmelerin de olduğu söylendi. Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın organize suç örgütleriyle mücadelesinden bahseden The Economist, uyuşturucu baronlarına, silah ve insan kaçakçılarına düzenlenen operasyonlardan bahsetti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti hatırlatarak komşuyla ilişkilerin iyileştiği yazılan haberde, Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştiriler de yer aldı. Türkiye'nin İsveç'in üyeliğini onaylaması için terör örgütü faaliyetlerinde bulunanlara yönelik taleplerinin yerini, ABD'nin F-16 satışını onaylamasının aldığı öne sürüldü.

    Türkiye'nin Rusya ve Hamas ile ilişkilerine de tepki gösterildi. Avrupa Birliği ve ABD'nin Rusya'ya silah üretmek için de kullanılabilecek çok yönlü ürünlerin satışını yapan şirketlere yaptırım uygulanması gerektiği savunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'a yönelik açıklamalarının ise ABD ile ilişkilere zarar verebileceği iddia edildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow