hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "asgari ücrete" bir ara zam yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda Çarşamba günü asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor. Peki ne kadar bir artış olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de sayısı 6 milyona yaklaşan asgari ücretlilere Zam müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete zam yapılması için talimat verdiğini, çalışmalar gerçekleştirildiğini ve çalışmalar neticesinde Asgari Ücret zammının duyurulacağını belirtti.

    Peki ne kadar bir artış olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Mayıs ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 73.5 olarak gerçekleşmişti. Yıl başında yüzde 50 zam alan asgari ücretli çalışanlar böylece bir olasılık olarak en düşük yüzde 23.5 oranında zam alabilecekler. Bu sadece ihtimallerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Asgari ücret komisyonunda değerlendirmeler yapılırken sadece yılbaşından bugüne değil, Temmuz-Aralık aylarını da gözeten bir kararın çıkması bekleniyor. Böylece asgari ücrete daha yüksek zam yapılması gündeme gelebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow