hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona doğru

    Türkiye'nin vizyon projesi 1915 Çanakkale Köprüsü için süren çalışmalarda bir kilometre taşı daha geride kaldı. Boğazın iki yakasını ilk defa birbirine bağlayacak köprü için 3'üncü mega tabliye blok montajına başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki yakanın gerdanlığı için halatlar gerildi, dev köprüde bir adım daha atıldı. Türkiye'nin sembol projesinde adım adım sona yaklaşılıyor. Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak Çanakkale Köprüsü. Renkleri figürleri ve teknik özellikleriyle, Türkiye'nin ve dünyanın sembol yapılarından biri olacak.

    Çanakkale deniz zaferini simgeleyen, Cumhuriyetin 100. yılında hizmete girecek köprüde her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki mega tabliye bloklarının bağlanacağı askı halatlarının ana halatlara montajı devam ediyor. Bir yandan da dev tabliyeler yerleştiriliyor. 700 ton ağırlığındaki 3'üncü tabliyenin montajı için boğaz trafiği geçici olarak kapatıldı.

    1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de tamamlanıp hizmete açılacak. Çanakkale Boğazı, köprüyle 6 dakikada geçilebilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow