hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'ya Alman turist akını

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yaz ayında Antalya'ya gitmek isteyen yabancı turistler, erken rezervasyon yaptırdı. Alman turistlerde artış kaydedilirken, bu yıl ilk kez kentteki Alman turist sayısının Rus turistleri aşması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, ''Geçen sene biliyorsunuz 3,5 milyon, 3 milyon 300 bin Alman gelmişti. Bunun şu an itibarıyla Antalya 1,5 milyon rezervasyonu almış olması hepimizi çok sevindiriyor.'' ifadelerini kullandı.

    Antalya'da bu yıl alman turistlerin sayısı ilk defa Rus turistleri geçebilir.

    Saatçioğlu, ''Geçmiş yıllara göre baktığımızda Almanya, özellikle tüm ülkelere erken rezervasyonlarında yaklaşık %30'luk bir artış var.'' dedi.

    Sektör temsilcileri Antalya'daki turizm beklentilerini değerlendirdi. 2024'ün "Yeni rekor yılı" olacağı beklentisi yüksek. Erken rezervasyon verileri göre, bu yıl Antalya'yı en çok Alman turistler tercih edecek.

    Saatçioğlu, ''Şu anda Almanya'da Erken Rezervasyon ülkelerinin ilk 10 içinde olmamız sevindirici, Özellikle Antalya'nın bu sene 4 milyonun üstüne çıkabilme ihtimali çok çok yüksek. İlk defa belki Rusların da önüne geçecekler diye düşünüyoruz şu anda. İyi gözüküyor, umutluyuz.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere ve Polonya'dan da Antalya'ya talep büyük.

    Hakan Saatçioğlu, ''Biliyorsunuz geçen sene Polonya'da çok ciddi bir artışımız olmuştu. Yaklaşık %35'lik daha fazla turist Polonya'dan geldi. İngiltere pazarında %15'lik bir artış vardı. İngiltere pazarı da şu anda erken rezervasyonlarda çok ciddi bir şekilde artı olarak devam etmektedir.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow