hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu CNN TÜRK'te: İki kardeş ülke arasında yeni iş birlikleri olacak

    Azerbaycan'da 7 Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde İlham Aliyev rekor oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Tarihi bir seçim oldu ve Azerbaycan'ın bütün topraklarına sandık kuruldu. Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermina Mustafayeva seçim süreci ve Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine ilişkin mesajlar verdi. Detaylar CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün özel röportajında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermina Mustafayeva detayları şu ifadelerle aktardı;

    Gerçekten tarihi bir andı.  Çağdaş Azerbaycan’ın mevcut olma döneminde ilk kez bu seçimler tüm topraklarımızda, tüm şehirlerimizde bu seçimler yapıldı. Bu gerçekten tarihi bir hadiseydi. Ortalamanın üzerinde oldu. Tüm Azerbaycan’da kuyruklar vardı. Katılım çok yüksek seviyedeydi. Bu Cumhurbaşkanına olan sevgiyi göstergesidir. %92 oyla görünmemiş bir şey.

    Önümüzdeki süreçte umut ediyoruz ki en az bu kadar yakın, bu kadar iyi süren, gelişen ilişkiler bizi bekliyor. Çünkü Azerbaycan Türkiye dediğimizde bir millet iki devlet. O kadar yakınız, aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağları o kadar güçlük ki…

    Bu bağlar devlet seviyesinde var, devlet resmileri arasında var ama öncelikle insanlarımız arasında da hem Azerbaycan Türkleri hem Türkiye Türklerinin yüreklerindeki o sevgi, o kardeşlik bizi bağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlişkilerin bundan sonra da bu kadar güçlü olmasını hep istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz. Her sahada anlaşmalar var ve Eğitim ve farklı alanlarda 3 anlaşma daha imzalandı.

    Bu dostluktan yalnız Türkiye-Azerbaycan değil tüm Türk dünyasını, Türk Devletleri Teşkilatı’nın olmakla oradaki ülkelerin de etkilendiğini görüyoruz. Azerbaycan-Türkiye dostluğu, kardeşliği içerde bir güç verici kuvvet. Bu durumun iyi bir örnek olarak, çok pozitif yansıdığını görüyoruz.

    Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gelecek hedeflerde ilk olarak Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki faaliyetimiz Azerbaycan-Türkiye olmakla çok daha güçlenecek. Devletler arasındaki bağlar ekonomik, siyasi, belki de askeri açıdan bu iş birliğinin güçlenmesi önümüzdeki hedeflerden biridir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow